До 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка

Кобзарем його ми звемо,

Так від роду і до роду,

Кожний вірш свій і поему

Він присвячував народу.

М. Рильський

Зал прикрашений портретом Т.Г.Шевченка, написаний нашим видатним земляком І.Ю.Рєпіним. Це портрет благородного, мужнього Т. Шевченка, захисника прав знедоленого народу. Погляд спрямований твердо вперед, хоч десь там, у глибині очей, і причаївся ледь помітний смуток. У погляді віра у справедливість справи, якій він від дав усе життя, віра у звільнення трударів, уярмлених багатіями. У смутку вболівання за долю народу приховані фізичні муки. Усе його життя - великий подвиг, приклад самовідданого служіння народові.

В школі №1 відбувся вечір, присвячений 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря. Про важку долю поета, його шлях до творчого злету учасники заходу дізналися із стрічки «Поет і вічність. Т.Г.Шевченко». На вечірі звучали слова Шевченко, покладені на музику у виконанні учнів школи «Думи, мої, думи», «Така її доля», «Заповіт». Учні 5-А класу прочитали й інші відомі вірші поета.

Завершився цей святковий вечір виступом нашого відомого поета В.Родіонова. Він розповів усім присутнім про свій творчий шлях, вплив на його творчість Великого Кобзаря. А також в авторському виконанні прозвучали вірші поета, балада «Присвячення Шевченку». По закінченні свята усі охочі могли придбати книжки з поезіями В.Родіонова з авторським автографом.


Галереї "Шевченківський вечір"

Кiлькiсть переглядiв: 214

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.